Persvoorlichting

Van 2007 tot 2018 werkte ik als persvoorlichter voor diverse grote ziekenhuizen. Het meest recent waren het St. Antoniusziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein en het Radboudumc in Nijmegen mijn werkgever.  Benieuwd naar voorbeelden? Scroll dan omlaag! 

 

Wilt u meer in de media verschijnen, bijvoorbeeld door free publicity of een flitsende publiekscampagne? Of wilt u juist voorkomen dat u op een negatieve manier in het nieuws komt?

Ik bied: 

- kennis van het medialandschap en van de werkwijze van journalisten/redacties

- een breed netwerk 

- een actieve houding én tegelijk voldoende kalmte om paniek en overreageren te voorkomen

- het voorbereiden/trainen van interviews (ik gaf 5 jaar lang praktijkgerichte gastcolleges aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen)

- een antenne voor wat maatschappelijk en/of in uw eigen kring gevoelig ligt

- een eerlijk verhaal, vaardig opgeschreven en 100 % met u afgestemd

- het schrijven van een overtuigend persbericht

- aandacht voor goed/mooi beeldmateriaal 

 

Voorbeelden

Kunstproject Jeroen Bosch Ziekenhuis n.a.v. 1 jaar corona-zorg (maart 2021)

Na de eerste coronagolf in 2020 gaf het Jeroen Bosch Ziekenhuis een kunstenares de gelegenheid om zich een beeld te vormen van de impact van de pandemie op het ziekenhuis en de medewerkers. Precies 1 jaar nadat de eerste patiënt in het JBZ de diagnose 'corona' kreeg, opende de digitale expositie 'In de schaduw van de maan'. Het betreft fotoportretten en een aantal zogenoemde 'grindzinnen'. Ik mocht de persvoorlichting voor mijn rekening nemen. Het leidde onder meer tot een paginagroot artikel in het Brabants Dagblad/AD en een interview op radio 1 (NPO1) in De Taalstaat van Frits Spits. 

 

Radiologie

In samenwerking met Philips Medical Systems en de radiologen van het St. Antoniusziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein begeleidde ik de introductie van een nieuwe generatie beeldgeleide systemen voor radiologie. https://www.philips.nl/healthcare/artikelen/medisch-perspectief/verminderen-van-de-proceduretijd-bij-beeldgeleide-therapie-met-philips-azurion

 

Trauma Centrum

Als persvoorlichter was ik nauw betrokken bij de productie van 50 afleveringen van het tv programma Trauma Centrum. Ik verzorgde onder meer de berichtgeving in- en extern,  faciliteerde het maken van de programmaleader en zorgde voor spin off richting de media.

 

NOS, RTL, SBS6, Volkskrant, AD, Telegraaf, Trouw, De Gelderlander, Omroep Gelderland...

Van Pauline Broekema van het NOS-journaal tot en met Tijl Beckand van het Het Perfecte Plaatje, van premier JP Balkenende tot en met de correspondent van de lokale omroep: ik ontving en begeleidde tientallen grote en minder grote namen uit de wereld van journalistiek, politiek en amusement. 

 

 

Jeroen Bosch Ziekenhuis (fragment van paginagroot artikel) kunstproject 2021

 

Jeroen Bosch Ziekenhuis kunstproject 2021

 

 

2016, met Humberto Tan

                                                                                                                                                           2017, met Mona Keijzer